Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Célkeresztben (In the Line of Fire) -1993-

2013.01.24

Egy különleges macska-egér harc


Wolfhang Petersen egy nagyon stílusos és igazán minőségi akció-thrillert tett le az asztalra nagyszerű színészek kísérletében. A film legnagyobb erőssége a feszültség teremtése, és annak egészen a végéig megtartása. 

rene-in-in-the-line-of-fire.jpg

A forgatókönyv valóban képes kétségben tartani a nézőt, hogy vajon ki fog nyerni ebben az igazán szokatlan párharcban. Az egyik oldalon ott van a veterán Clint Eastwood, akinek a feladata, hogy megvédje az USA elnökét, a másik oldalon az államfő életére törő John Malkovich. Mindkét fél tökéletesen profi, intelligens és, ami a legfontosabb végtelenül elszánt. Kettejük kapcsolata a történet mozgatórugója. A 2 színész legenda nagyszerű alakítással rukkol elő. Eastwood karizmatikus és igazán férfias, Malkovich pedig legalább olyan zseniális a felkészült merénylő szerepében, és hozzájuk társuk René Russo is, akire szintén nem lehet panasz.
tumblr_m73vyhp12i1qg6doxo1_1280.jpgAz akciók is kiszámíthatatlanok és izgalmasak, a testőr és a merénylő közös jelenetei és beszélgetései pedig a mozi csúcspontjai egyértelműen.(A gyilkos telefonhívásai különösen hangulatosak.) Nekem mindössze a végső összecsapás miatt maradt egy kicsi hiányérzetem, ahol az addig tökéletes forgatókönyv egy picit elnyújtotta a befejezést(és apró logikai baki is befigyel), de ettől függetlenül a Célkeresztben a műfajának egy nagyon izmos és stílusos darabja, ehhez kétség sem férhet.

Értékelés: 8 pont

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.