Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elrabolva 2 (Taken 2) -2012-

2014.04.02

Ezen a családon nagyon nehéz bosszút állni
 

2008-ban az Elrabolva jött, látott és győzött. A nézők imádták, a bevételek hatalmasak voltak és még a kritikusok se húzták nagyon a szájukat. Luc Besson persze nem hagyta veszni az aranytojást tojó tyúkot és másodmagával meg is írta a folytatást.

 

taken2trailer.jpg
 

4 évvel később meg is érkezett az Bryan Mills és családjának új kalandja. A forgatókönyvön még annyit sem tökölt a francia író/producer, mint az előző rész esetében, mert valljuk be igazából azt sem azért szerettük, bár tény nem volt rossz. Itt egy szimpla bosszúhadjáratot láthatunk, amivel nagy baj nem is lenne, csakhogy az előző rész rendezőjét lecserélték, ami hatalmas hiba volt. Oliver Megaton korábban már megerőszakolta a Szállító szériát, most pedig igyekezett itt is bedönteni, ami eddig működött, szerencsére nem sikerült neki maradéktalanul.
Nem, mivel Liam Neeson most is nagyszerű figyelemmel követni, egy a szó szoros értelmében vett színész, aki akciósztárrá vált az elmúlt években nagy kincs a vásznon.

 

taken201.jpg
 

A rosszfiúk az előzményben likvidált albánok rokonai, akik addig nem nyugszanak, míg Mills és családja nem folyatja a vérét az ő drága hazájukban. Párizs után ezúttal Isztambult forgatják fel fenekestül a pörgősebbnél pörgősebb akciók. Az autós üldözés igazán pöpec, a lövöldözések átlagosak, a verekedések hullámzó színvonalúak, de ami közös bennük az a gyenge fényképezés, és gyatra vágások, amik néha élvezhetetlenné teszik az amúgy jól megálmodott akciókat.
Mindezek ellenére, mint akciófilm igazán korrekt, de a nagyszerű első epizódhoz képest elég nagy a színvonalbeli zuhanás, remélem a 3. részben, ahol állítólag már nem elrablás lesz a középpontba ismét emelkedni fog minőség.

Értékelés: 10/7 pont

 

 

Rendezte: Olivier Megaton

Forgatókönyv: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Fényképezte: Romain Lacourbas

Zene: Nathaniel Méchaly

Szereplők: Liam Neeson, Meggie Grace, Rade Serbedzija, Famke Janssen

Költségvetés: 45 millió dollár
francia, amerikai

90 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.