Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


G. I. Joe - A kobra árnyéka (G. I. Joe The Rise of Cobra) -2009

2009.12.22

Megjöttek a szuperkatonák

A Múmia 1-2 rendezője ezúttal egy igazi látványos akciófilmmel jelentkezett. 
Kép A főszereplő Channing Tatum külleme ellenére bizony nem tehetségtelen színész, igaz voltak gyengébb filmjei már, de volt olyan is amiben kiválóan alakított, név szerint a(z) A sereg nem enged című "háborús" dráma amiben igazán ízlett neki a katonáskodás. Most ismét kipróbálhatta magát eme szerepkörben, ezúttal a különleges G.I. Joe testület újdonsült katonájaként. Ezeket a játékfigurákat kiskoromban (főleg ovisként) nagyon szerettem, aprítottam őket rendesen, tehát vártam, hogy milyen is lesz a film változata a szuperkatonáknak.
A történet bizony próbál kibújni egy kicsit a skatujából és néhány csavarral és meglepő jelenettel operálni, bevallom néhol sikerül is neki, de azért nem kell az embernek az állát keresni a váratlan dolgok láttán, de műfajában véve korrektnek nevezhető.
Kellően könnyed és poénos is a film, ebben sokat számított Marlon Wayans jelenléte, akit a Horrorra akadva szériából már jól ismerhetünk.
Kép A legtöbb pénz minden bizonnyal az effektekre mehetett el, de be kell vallanom én nem dobtam hátast tőle, sőt voltak benne olyan jelenetek, amelyeket lassan egy számítógépes játékban is furcsa szemmel néztünk volna. De természetesen akadtak igazán látványosak is, el kell ismerni. A legjobbak nálam a CGI nélküli verekedések voltak, azok valami fergeteges precizitású és keménységűeknek látszottak.
A színészek játéka kimerül az akciók "lekövetésében", néhány beszólásban és aranyköpésben. Dennis Quaid jelenléte csak amolyan promóciós jellegű, alig-alig van benne a filmben és olyankor is csak átlagos (persze önmagához képest). Sommers a kedvenc "múmiáját" és "múmiavadászát" is belerakta a Joe moziba, tehát élvezhetjük pár jelenet erejéig Brendan Fraser és Arnold Vosloo játékát is.
A látvány mellett a zene az amit néha igencsak dicsérni lehet, Alan Silverstri ismét pörgős dallamokkal operált. A fényképezést viszont ismét túl kapkodónak érzem, már a Transformersben sem tetszett Amundsen kamerarángatása, ezúttal sem jött be.
Ami a filmet mégis kiemeli egy picit az átlagos listák nagy részéből az az eszméletlen sebessége, a film elejétől a végéig robog és zúz ezerrel, nincs pihenés, nincsenek "felesleges" merengések és beszélgetések, csak kőkemény akció, ami jó dolog, csak ezáltal néhány más, szintén fontos dologra már kevesebb idő maradt.

Értékelés: 10/7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pécs

(Kayra, 2010.05.29 22:45)

Hát én ezt a filmet inkább C kategóriába tenném.