Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orvlövész (Shooter) -2007-

2009.09.03

Úgy lövök, mint Atom!


A Nap könnyei és a Kiképzés rendezője ezúttal kevesebb drámával, de egy elfogadható sztorival rendelkező filmmel rukkolt elő. A rendezés jónak mondható, de semmi extra és kísérletezgetés nem jellemzi, jóféle iparos munka lett. 

Kép

Kapott a főszerepre egy "A" kategória felé kacsingató ex-Reppert, Marky Markot. Wahlberg nem sok érzelmet közvetít ebben a filmjében, többnyire a "katonasulis" mogorva nézését adja a film nagy részében, de azt nem rosszul, az alkatára nem lehet most sem panasz, jó kondiban volt ez látszott. Kép Kapott maga mellé egy nagy öreget is, az egykori Halálos Fegyver "egyik felét", azaz Danny Glovert, az ő karizmája minden filmjében áthat és jól érezhető, most is sokat dob a jelenléte. A női karakter amolyan sablonszerűen átlagos. De azt megjegyezném ,hogy öröm egy jó nőt fehérneműben egy puskával a kezében látni mindig, ezért piros pont.
Kép A film története és cselekményvezetése sok helyen hajaz több régi klasszikusra, találunk itt a Szökevény és a Sakál című filmekből is jó néhány panelt. A zene és hangok korrektnek mondhatóak. A látvány a költségvetéshez képest kifejezetten ötletesek és tetszetősek, az erdős-faházas jelenet pedig kb. 10%-ot ad hozzá egymaga az amúgy is élvezhető és szórakoztató mozihoz.

 

Bizony, bár nem estem hasra tőle, végig lekötött és már jó néhány alkalommal elővettem a polcról, hogy újra meglessem. Aki szereti főleg akcióra kihegyezett "bebizonyítom az igazam és lebuktatom a nagykutyát" stílusú filmeket és nem vár Oscar-díjas forgatókönyvet annak jó szívvel merem ajánlani.

Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csabibarca@yahoo.com

(csabibarca, 2009.09.13 18:24)

Egyetértek abban hogy téma inen-onan van összeszedve de mégis remek akciofilmet raktak össze.Vitán felül az elmult évek egyik legjobja.