Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rohanás (Faster) -2010-

2011.12.31

A lassú, a gyors és a még gyorsabb.


A Férfibecsület rendezője, amolyan 21. századi western stílusban forgatta le ezt a krimi elemekkel megspékelt akció mozit. Egész pofás és stílusos munkát végzett, aminek igazából majdnem azok a negatívumai, amik a pozitívumai is. A történet ugyanis, olykor többnek akar látszani, mint egy ilyen B-s feelingű mozinál "illene", de a helyzet az, hogy néha tényleg több is. A sztori sokszor látott, de a tálalása mégis friss.
Amolyan 'Sergio Leone óta szabadon', itt is a(z) A Jó, a Rossz és a Csúf mintájára a főszereplő(k)nek nincs neve, legalábbis nem említik. :)
faster-2.jpgDwayne Johnson, "áliász" The Rock alakítja a börtönből frissen szabadult "mindenkitszéttépekzordábrázattal" féle hegyomlást, és mivel ezek a szerepek nagyon jól állnak neki, most is jó látni, ahogy nagyjából 30 mondatával, de annál több akciózásával végigtolja(száguldja) a mozit. Ő a SOFŐR, mellette még ott van Billy Bob Thornton, mint a ZSARU, talán mondanom sem kell, hogy magasan övé a legjobb színészi alakítás, és egy vérpofi BÉRGYILKOS is színesíti a triumvirátust, itt picit azért kilógott a lóláb, ami Oliver Jackson-Cohen jelenlétét illeti.


(A film előzetese)

A cselekményvezetés legnagyobb erénye, hogy végig pörög, úgy, ahogy a cím ígéri nekünk. A forgatókönyv egész kellemes krimis csavarokkal is szolgál, persze azért ne gondoljunk Hetedik és ehhez hasonló nagyságokra, szóval az összes panelt láttuk már korábban más filmeknél, de azért dicséretes, hogy próbálták egy kis tartalommal is megtölteni ezt a régi vágású bosszúmozit.

Pontozás: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.