Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Invázió (The Invasion) -2007-

2009.08.24

Emberiség emberség nélkül...


Oliver Hirshbiegel a német rendező első amerikai filmje, melyhez kapott 2 sztár is a főszerepekre és egy elsőfilmes forgatókönyvírót.
A történet egy rejtélyes vírus térhódításáról szól, melyet egy család szemszögéből követhetünk nyomon. 
Kép Az anya, akit Nicole Kidman alakít jobban ismeri az emberi viselkedést, mivel pszihológus a volt férje pedig valamiféle járványügyi főkolompos, akivel később, mint antihős találkozunk és a közös fiúk, aki természetesen, mint kiderült különleges, naná szimpla gyereke, hogy lenne már a főszereplőnek ugyebár?
A történet elsősorban az érzékek kikapcsolása körűl forog. Bizarr dolog belegondolni, hogy milyen lenne, ha nem lenne szomorúság, nem lenne szerelem, nem lenne düh, agresszió, vágy, szenvedély és semmi amitől ember az ember. Minden ami jó illetve rosszá tesz minket eltűnne és mint a gépek élnénk egymás mellett és csak a létfunkciókat látnánk el.
A sztory tehát elgondolkodtató ,de ez nem jelenti azt ,hogy a forgatókönyv hibátlan lenne. Kisebb hibák és logikátlanságok előbukkanak ahogy halad előre a cselekmény.

A színészek teljesítménye kellemes, nem elsöprő, de jó. Daniel Craig jelenléte mindog jó hatással van egy filmre, és a közös jelenetei a Oscar-díjas színésznővel azért megérnek egy misét. A látvány igazából nem takar nagy akciókat, vagy effektekkel teli képeket, de korrekt az öszkép. A film zenéje átlagos kategória, a hangeffektek viszont nagyon jók.
Néhol szájbarágós kérdéseket feszeget ,de ha belegondolunk azért érdekes dolgok ezek.
A vége felé haladva vannak űldözések, bújkálások, lövöldözés és ezek megfelelő izgalamat biztosítanak a filmnek, amely valahogy mégis túl hamar véget ér egy túl egyszerű és túl könnyelvű befejezéssel. Mindenesetre a város folyamatos változása nagyon jól be van mutatva és sci/fi thriller kategóriában a tudományos dolgok valóságtartalma teljesen mellékes. Mindenesetre kellemes kikapcsolódás a műfaj kedvelőinek.

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.