Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szex telefonhívásra (Deception) -2008-

2009.08.11

Hogy álsz a számokkal ?? Ugye, hogy jobb a szex!


Kép Szex telefonhívásra. Már a magyar cím is elbaltázott, mivel az eredeti cím a Deception eleve csalásra, vagy fortély-ra utal. Bizony én is valami jó, csavaros és fordulatos forgatókönyvre vártam...hiába. A filmen nagyon Langenegger, első filmes rendező nem tudott mit kezdeni a sztárokkal, így Hugh Jackman és Ewan McGregor is jóindulattal közepeset nyújtottak, a nem sok kihívást eléjük állító filmben. 
Viszont a 2 fontos női karaktert játszó Michelle Williams és Meggie Q nemcsak szexik voltak, de még jól is játszottak. A fényképezés is szép volt, a zene átlagos, közel sem olyan jó, mint amit Ramin Djawadi tudott például a Mr Brooksban. De valahogy az egész filmen ez érződik, csinálgatták-csinálgatták, de senki nem adott bele mindent amit tud.Kép
A mű legnagyobb hibája, hogy óriási lyukak és kihasználatlan lehetőségek maradtak a forgatókönyvbe, a film elején próbálják elhitetni a nézővel, hogy ez csak egy sejtelmes felvezetés, de akkora hibákkal, hogy már ekkor tudja mindenki(az emberek 90% szerintem), hogy ki lesz "gonosz" és mire kell tőle számítani. Teszi ezt olyan butaságokkal, amik mind a rendező hibái, 1példa: az irodában Hugh odaköszön valakinek, aki csak nézi, hogy ki ez a tag? hát ez nem profi filmre vall. De ilyen és ezekhez hasonló hibákkal és klissé hegyekkel dolgozik és operál a film végig. Bizony a végén kapunk valamiféle csattanót, de az is várható annak aki nem 1 hasonló thrillert látott már.

Én azt mondom vannak kellemes elemei, de többnyire mindegyiket vagy butaság előzi meg, vagy az követi a történetben, pedig bevallom őszintén a film első harmada kifejezetten felcsigázott engem is, hogy aztán kiábrándítson, hogy ez is csak egy újabb tucat film az álomgyárból, és annak is egy nem túl profi darabja, amit a nagy nevek próbálnak elvinni a hátukon(félsikerrel).

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.