Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a titkok kamrája (H.P. and the Chamber of Secrets) -2002-

2010.01.21

A pótvizsga után jöhet a következő évfolyam

Az óriás világsiker után nem volt kérdéses, hogy folytassák-e a HP regények megfilmesítését. Ezúttal Harry Potterék elkezdik a második évfolyamot, és természetesen újabb titkok és rejtélyek szegélyezik az útjukat.
Chris Colombus ezúttal kevésbé a látványos tájábrázolást választotta, hanem próbálta a történetet minnél részletesebben bemutatni, ami nekem jobban bejött. A lenyűgöző látvány ugyan el is maradt, de az új operatőr érzésem szerint sokkal dinamikusabban árbázolta az akciókat és kalandokat. Ezúttal a színészek is több teret kaptak, az animált kis "gnóm manóval" való találkozásaik példáúl kifejezetten élethűnek látszottak.

Kép

A kölykök most is mindenbe beleütik az orrukat, és persze a tanárok alá vannak rendelve az eseményeknek, hol segíteni próbálnak, hol akadályozni a kis szemüveges varázslótancot és barátait, akik közzűl még mindig Ron karakterét tartom a "legszerethetőbbnek", esetlen, jószívű és nem hősködik feleslegesen. A "nagy" nevek pedig most sincsenek megeröltetve, csuklóból hozzák, amit a film kér tőlük.
A vágások pörgősebbek lettek, ezért kevésbé űl le a film a közepénél, mint tette azt az első részben. A zene most is jó, a díszletekre pedig szintén nem lehet panasz most sem. Ami igazából számomra kiemeli a legtöbb rész közül, hogy végre a film végén láthatunk egy igazi gonosz "szörny" elleni csatát, és nem csak holmi 1-2 szavas lezárást. Számomra a Titkok kamrája az egyik legelfogadhatóbb Harry Potter feldolgozás, mely sötétebb és jobb az első részénél.

 

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.