Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pap (Priest) -2011-

2013.04.07

A pap az új sheriff
 

Scott Stewart rendező nem sokat tanult az előző filmjének, a Légiónak a hibáiból és szinte ugyanazokat a hibákat követte el most is. És a Pap főszerepére ismét képes volt rábeszélni Paul Bettanyt, az egyébként nagyon tehetséges brit színészt. (Nagyon remélem ezután a 2 közös munka után már nem fog többet ilyen gagyi forgatókönyvvel ellátott mozit elvállalni.)

priest-2011-a-p.jpg

Az alap sztori pedig ígéretes lenne, tele potenciállal, aminek itt a felszínét sem karcolják meg igazán. A műfajok tobzódnak, így a film egyszerre akar western - sci/fi - horror és akció lenni, ami nem igazán sikerül neki, mivel igazából eredeti ötlet gyakorlatilag 0 van benne, viszont lopás terén igen jól áll (Star Wars, Dark City, Dredd bíró, csak, hogy néhányat említsek amiből nyúl a mozi).
A film igazi pozitívuma, hogy az elején nagyszerű képsorokkal megteremtik a borús hangulatot, ami olykor az unalom miatt picit megfakul, de azért a film végéig megmarad, ami hála az égnek hamar eljön, ugyanis a teljes játékidő még a 80 percet sem éri el.
Színészi játékról nem számolgatok be, mivel az nincsen, még Paul Bettany is mindössze morcosan néz az egész film alatt, a többiek pedig hasonlóan asszisztálnak hozzá.


Az akciók minősége hullámzó, vannak egész pofás és látványos jelenetek, de akadnak borzalmasan megkomponált és gagyi effektekkel operáló megoldások is.

Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.