Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Batman visszatér (Batman Returns) -1992-

2009.08.23

Micsoda mix: Denevér - Pingvin - Macska, áhh!


Batman visszatér. 3 év telt el az első rész nagy kasszasikere óta és lám a team újra összeállt. Most biztos a legtöbben azt fogjátok mondani, hogy nem vagyok normális, mert a kritikák alapján ez egy "méltó" folytatás, bizony én nem így látom.

Kép

Lépten nyomon önismétlésbe és forgatókönyvi hiányosságokba botlottam. Burton kevés újat hozott itt, nemhiába nem kapta meg a 3. részre a rendezői széket, persze jó iparosként a látásmódja megmaradt és rossznak így sem nevezném, de már közel sem olyan hangulatos Gotham világa. 
Micheal Keaton továbbra is átlagos a szemeben ,mint Denevérember. Pingvin számomra a legszánalmasabb fő gonosz az összes közül. 

Kép

A Macskanő üde színfoltja menti meg a roppant gyenge cselekményvezetést, Michelle Pfeiffer zseniálisan és őrjítően alakította a figuráját, ellentétben a ripacskodó Danny DeVitoval, ez a szerep nagyon nem feküdt neki (Arany Málna jelölés a jutalma). A maszkok és kosztümök továbbra is ütősek voltak. Az akciók sem rosszak, de nagyon rövidek és kiszámíthatóak.

Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ketam@pr.hu

(Angelus, 2011.04.22 19:07)

A filmnek két óriási hibája van: a fekete humor a dialógusokban igen gyakran hitelromboló és infantilis, illetve hogy a forgatókönyv rengeteg mozzanata átgondolatlan vagy nonszensz. A színészek vagy túl harsányan vagy túl halványan játszanak, köztük maga Batman is.

Meg vagyok lepve magamon, hogy ezt mondom, de a Batman Forever - minden visszássága ellenére - stabilabb vázú film, mint ez.

Bat re

(Boka Gábor, 2009.09.08 15:54)

Nagyon rosszúl és elfogúltan látod a dolgokat. 100/99 ,azért ezt megnézném...
De írtam is ,hogy ezzel sokan nem fognak egyet érti és igazam lett. Valamiért nem szeretem.
És nekem (ellentétben veled) nem minden fílm király, sőt iszonyaz igényes vagyok. Sajnálom, ha nem tetszik az értékelésem, dehát nem vagyunk egyformák.

Batman visszatér

(8éves, 2009.09.07 18:06)

Beszarok tőled,szerintem 100ból 99en azt mondják hogy ennk a filmnek a 100% kategóriában lenne a helye,te tudod,vagy inkább nem tudod..

Bat

(Boka Gábor, 2009.09.01 13:15)

Szerintem viszont már közel sem olyan hangulatos ,mint a pazar első rész. Nállam fele annyit ér ,mint nállad. :)

Batman Returns

(8éves, 2009.09.01 12:03)

Remek film nagyszerű szereplőkkel/ Michelle Pfeiffer Danny DeVito,Christopher Walken/
100% film ez nem vitás,Tim Burton hozza a tőle megszokot hangulatot-minőséget,remek..