Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vasember 2 (Iron Man 2) -2010-

2013.03.28

Lentebb ment a vasnak a "kilója".


Jon Favreau és csapata az első Vasember mozival (kritikám róla: 
http://www.filmkritikak.eoldal.hu/cikkek/kepregeny-adaptacio/vasember--iron-man---2008-.html) minden várakozást felül múlt, mind bevétel, mind kritikai és néző elégedettség tekintetében. Azt már most közlöm, hogy a 2. rész gyengébb, igaz vállalható folytatása a tényleg nagyon jól sikerült és hangulatos első epizódnak.
20100428ironman28-1-.jpgTony Starkról mostanra az egész Világ tudja, hogy ő bújik meg a félelmetes bádogdoboz mögött, ami sok dologban megnehezíti a milliárdos életét és "munkáját". Sam Rockwell karaktere el akarja venni Tony trónját és ehhez talál is magának egy bosszúszomjas orosz segítőtársat, akit Mickey Rourke alakít, érzésem szerint nagyon jól. Sajnos azonban a zseniális fizikus (technikus stb...) karaktere kevés teret kap, ahhoz, hogy igazán méltó ellenfele legyen a Vasembernek.
vas03-1-.jpgA Vasember 2 egyik legnagyobb hibája szerintem, hogy jóval kevesebb az akció benne, mint az elődjében(pedig ott még létre is kellett hozni a gépet), ami azért elég furcsa egy igazi blockbuster folytatásánál. Amit kapunk belőlük az legalább néhol tényleg igen látványos, ez is egy kifejezett jelentnél a legerősebb, amikor Rourke "áramnyalábokkal" zúzza szét a versenyautókat és próbálja megölni Starkot.
Tony szerepét is próbálják árnyalni, picit "sötétíteni" több elemmel is, valamint kapcsolata a titkárnőjével/a cég igazgatójával, azaz Gwyneth Paltrow-val tovább mélyül. Valamint megemlíthető, hogy (új) társat is kap maga mellé (akivel egy idióta diszkózás közepette szétverik egymást...nagyon kínos jelenet), aki amolyan "Robinként" szolgál hősünknek.
A film zenéje ezúttal is fergeteges, ami elsősorban az AC/DC slágereinek köszönhető.

/A film előzetese. Alatta felcsendülnek az AC/DC dallamai./


Egy szó, mint száz, nekem picit családóst keltett és megfáradtnak tűnt a Vasember 2, amit persze olykor még így is lehetett élvezni, viszont ennél jóval többet vártam tőle. A 3. részt (talán az említett okok miatt is) egy másik rendező reméljük felfrissíti és újra feltölti az elemeket(maximálisra) az Iron Man franchise akksijában.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.