Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyfiúk 2 (Grown Ups 2) -2013-

2014.02.18

Adam Sanlder és haverjai suttyóbbak, mint valaha


Lenny Feder (Adam Sandler) arra ébred, hogy egy szarvas bámul rá az ágya mellől, ezután szegény jószág ijedtében széthugyozza a fél családot...ugye milyen vicces?? És ez csak a nyitójelenet, amit Dennis Dugan rendező, Fred Wolf író és merénylő társai lazán felülmúlnak a hátralévő másfél órában.

A szánalmas Jack és Jill után azt hittem végre észbe fog kapni Sandler és próbál majd egy kis minőséget is vinni a filmjeibe...Jó ég! mekkorát tévedtem! A Nagyfiúk 2 bűn rossz film...akarom mondani, bűn rossz "izé", mert ezt a borzalmat filmnek tekinteni annyira hiteles, mint mondjuk, Kiszel Tündét atomfizikusnak.
Már az első rész sem verdeste a plafonokat, már, ami a minőséget illeti, de azért egyszer egész szórakoztató kis móka volt, amit az összeverbuvált haverjaival ökörködött össze. Itt ez már inkább egy gyenge haknira emlékeztet, ahol az, az érzése az embernek, hogy magasról tesznek rá, csak gyorsan felmarkolják a lét és viszlát'.

grownups202.jpg
 

Története egyébként nincs a filmnek, csak azt láthatjuk, ahogy Sandler és a csürhéje végig retardáltkodik egy napot egy kisvárosban, ahol szintén mindenki alpári paraszt (és nem földművelő fajtából). Ha a barátok küszködése poénos lenne, akkor nem is lenne ez olyan nagy baj, viszont valóban vicces jelenetből úgy 3-4 akad az egész játékidő alatt, ami azért egy vígjáték esetében nem túl nagy szám, lássuk be.
Szóval kidolgozott és vicces helyzetkomikumok helyett olyan zseniális dolgokkal lepnek meg minket a készítők, mint fingás, hányás, büfögés, szarás, hugyozás, sőt egy igazi nagyágyút is bevetnek...(most tessék megkapaszkodni) ami nem más, mint a forradalmi tüsszentés-fingás-büfögés kombináció, és ezt a művészi remekművet úgy 10-15-ször el is lövik, mert ugye ez nagyon vicces, ezért sokszor meg kell vele nevettetni a nézőket.

 

gu22222.jpg
 

A mellékszerepekben Al Pacino után ezúttal olyan színészek égetik magukat, mint Maria Bello és Steve Buscemi. Az Alkonyatos csillámfarkas is tiszteletét teszi, és egy kidolgozott konfliktusba (az öregek le akarnak ugrani egy szikláról a tóba, de ezt nem nézik jó szemmel a fiatal fősulisok, majd a verbális összecsapás után maguk a sörvedelő huligánok kényszerítik a mélybe ugrásra Kevin Jameséket...logikus nem?) kerül a főszereplőkkel, ami felrázza cselekményt és egy elkerülhetetlen csatába torkolló fináléval kecsegtet minket.
gu22210.jpgAkiket viszont tényleg jó volt látni, az a továbbra is gyönyörű Salma Hayek, akinek a teste most is esztétikai élményt nyújt vélhetően minden heteroszexuális férfi számára, valamint az egykori kosaras legenda Shaquille O'Neal, aki bár soha nem lesz színész, itt egyáltalán nem lógott ki, mert ilyen tevékenységet ebben az alkotásban senki nem hajtott végre. A 80'-as évek megidézése viszont nagyon jó ötlet volt. A klasszikus zenék (pl: Miami Vice) és legendás alakok (pl: Inidana Jones) megidézése vitt egy kis színt ebbe a semmitmondó és totálisan felesleges cselekménybe.
Ezek után remélem, a zsidó komikus tényleg felnő végre, és belátja, hogy azért, mert egy forgatáson tud ökörködni a barátaival, az még nem vicces, és bár a bevételei (érthetetlen módon) a Nagyfiúk mind a két részének kiválóak voltak, én mégis bízom benne, hogy soha nem fog trilógiává bővülni Sandler és társainak az agymenése.

Értékelés: 10/3 pont


 

Rendezte: Dennis Dugan

 

Forgatókönyv: Fred Wolf 

Fényképezte: Theo Van de Sande 

Zene: Rupert Gregson-Williams

Szereplők: Adam Sandler, Kevin James, Salma Hayek, Chris Rock, Maria Bello, David Spade, Steve Buscemi, Taylor Lautner
 

Költségvetés: 80 millió dollár

 

Amerikai
95 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.