Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZseniKém - Az ügynök haláli (Get Smart) -2008-

2009.08.17

00-ás akarok lenni, léccci Apu!


Egy kiváló komikus rendező, aki első rendezéseként egy Csupasz pisztoly 33 1/3 -al kezdett, majd közepes filmeket készített, aztán 2004-ben elkészítette Az 50 első randi című, egyik kedvenc romantikus vígjátékomat, azóta vártam, hogy ismét mit alkot a Csontdaráló után.
2008-ban aztán egy 60-as évekbeli klasszikus ügynök/vígjáték sorozatot dolgoztak fel.

Kép A filmben egy "irodai ügynök" szeretne minden áron "igazi ügynökké" válni. 1-2 váratlan baleset és a gonoszok turpissága nyomán sikerül is a vágya. A Steve Carell által alakított ügyetlen, de mégis talpraesett karakter alapjában véve is poénos ,de a történet egyre viccesebb és viccesebb helyzetekbe sodorja őt és társát. Néhol érezhető, hogy honnan és melyik filmből is lop a mű ,de azért elviselhető a nézése közben.
Kreativitásból viszont sokkal többet vártam, igazán emlékezetes jelentet csak 2-3 van a filmben, a többit másnapra elfelejti az ember.

Kép A mellékszereplő gárdával viszont maximálisan meg lehetünk elégedve, a gyönyörű Anne Hathaway kiváló, Alan Arkin profi, Rock pedig korrekt, mint színész (persze az akciókban továbbra is megszokott szinten kiváló). Ja és külön öröm volt Bill Murray-t is látni egy aprócska kis "belépő" erejéig.
A film zenéi átlagos szinten mozognak. Ami még nagyon dicsérendő az a látvány minősége, bizony komédiához képest nagy költségvetés látszik, hogy nem kisiskolás látványtervezőkre lett elköltve. Minden ütős és akciófilmbe illő effekt, robbanás, üldözés, harc a helyén van.
A film gonoszai viszont szerintem nagyon gyengék voltak, alakítás és karakter szerint is, nagyon sokat ront a film összképén, persze mondhatnánk, hogy ez vígjáték, de akkor legalább viccesek lennének, de nem! Nem félelmetesek és nem is viccesek, inkább unalmasak.
Mindenesetre nézhető és látványos kis akció/komédia, átlátszó sztorival és jó színészi alakításokkal.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.